Εισαγωγή στην Διατροφή

Μαρία Καψοκεφάλου, Αντώνιος Ζαμπέλας

Περιγραφή

- Το μάθημα δεν διαθέτει περιγραφή -

CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Ενότητες

  1. Η εισαγωγή στο αντικείμενο της Διατροφής του Ανθρώπου.
  2. Η συζήτηση των κύριων στόχων του μαθήματος.
  3. Η παρουσίαση της σύνδεσης Επιστήμης Τροφίμων, Διατροφής και Υγείας.
  4. Η παρουσίαση του τρόπου προσέγγισης των προβλημάτων της Επιστήμης της Διατροφής.
  5. Συνάντηση γνωριμίας με το μάθημα και το περιεχόμενό του.
  1. Η εξοικείωση με τους πίνακες σύστασης τροφίμων
  2. Η κατανόηση της σημασίας της πληροφορίας που παρέχεται από τους πίνακες σύστασης τροφίμων
  3. Η κατανόηση των περιορισμών της πληροφορίας που παρέχεται από τους πίνακες σύστασης τροφίμων
  1. Η κατανόηση της έννοιας των τιμών Αναφοράς Διαιτητικής Πρόσληψης 
  2. Η εξοικείωση με τους πίνακες των τιμών Αναφοράς Διαιτητικής Πρόσληψης
  1. Η παρουσίαση του “my plate” το οποίο αντικαθιστά την «πυραμίδα της διατροφής»
  2. Η κριτική εξέταση του “my plate”
  1. Η παρουσίαση της διατροφικής πυραμίδας
  2. Η παρουσίασης της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής
  1. Η δομή των υδατανθράκων
  2. Η πέψη, η απορρόφηση και ο μεταβολισμός τους
  3. Οι πηγές πρόσληψης υδατανθράκων και οι συστάσεις στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής
  4. Η σχέση της πρόσληψης υδατανθράκων με τη ανάπτυξη χρονίων νοσημάτων με έμφαση στον σακχαρώδη διαβήτη
  1. Η δομή των λιποειδών
  2. Η πέψη, η απορρόφηση και ο μεταβολισμός τους
  3. Οι πηγές πρόσληψης λίπους και οι συστάσεις στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής
  4. Η σχέση της πρόσληψης λιπών και ελαίων με τη ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων με έμφαση στα καρδιαγγειακά νοσήματα
  1. Οργανικές ενώσεις που αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο και άζωτο
  2. Το δομικό τους συστατικό είναι το αμινοξύ
  3. Τα απαραίτητα αμινοξέα είναι 9
  4. Πεπτιδικός δεσμός: ο δεσμός μεταξύ δύο αμινοξέων

Δι-πεπτίδιο
Πολυπεπτίδιο

  1. Η κατανόηση του παγκόσμιου προβλήματος της παχυσαρκίας
  2. Η επισκόπηση του επιπολασμού της παχυσαρκίας
  1. Η παρουσίαση των ανόργανων συστατικών της διατροφής μας
  2. Η κατανόηση του ρόλου στην υγεία των ανόργανων συστατικών της διατροφής
  1. Η κατανόηση της σημασίας του σιδήρου για την υγεία
  2. Η παρουσίαση του προβλήματος της σιδηροπενίας
  3. Η εξέταση της διατροφικής αντιμετώπισης της σιδηροπενίας

Η κατανόηση του ρόλου των συμπληρωμάτων στην διατροφική πρόσληψη.

  1. Ο ορισμός των φυτοχημικών συστατικών
  2. Η αναγνώριση του ρόλου των φυτοχημικών συστατικών στην υγεία

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A-

Αρ. Επισκέψεων :  1422
Αρ. Προβολών :  2637

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -